banner web PDTS 2018 RESIZE 2

W3C DISABILITY ACCESS

Laman Web Rasmi Pejabat Daerah Dan Tanah Seremban menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kurang Upaya (OKU) / Disability Access.

A) Pengguna cacat penglihatan;

Dapatkan IE Page Reader di sini.

  1. Sebelum anda boleh menggunakan komponen ini, anda harus memuat turun MS Speech API. Jika anda menggunakan Windows2000, besar kemungkinan sistem anda sudah memiliki komponen ini.
  2. Anda juga perlu memuat turun sekurang-kurangnya satu Speech engine. Speech engine adalah 'suara' seseorang lelaki atau perempuan, yang akan bercakap dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain.

Untuk arahan selanjutnya bagi menggunakan komponen ini, sila klik di sini.

B) Pengguna buta warna;

Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman Laman Web Rasmi Pejabat Daerah Dan Tanah Seremban. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet Laman Web Rasmi Pejabat Daerah Dan Tanah Seremban akan berubah serta-merta.

C) Pengguna warga tua;

Bagi pengguna warga tua, Laman Web Rasmi Pejabat Daerah Dan Tanah Seremban ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman Laman Web Rasmi Pejabat Daerah Dan Tanah Seremban. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

Pautan Agensi

MyGov
SPRM
BPA
JPA
MSC
MAMPU
SPA
MyEG
SPR
MDEC
KSN
nslogo small
 

Capaian Pantas

sub menu2 handshake
Statistik online
tatacara
Arkib elektronik
direktorI
 
FBlogoMobileUndianRSS